tiistai 25. marraskuuta 2014

ruma eskimo








9.3.2013


Kolmisen viikkoa takaperin pidimme jokifilmikokoonpanon kanssa miitingin koskien lähinnä tulevaa jokimatkaa ja vastuualueita. Kaffemukien äärellä ristittiin Kinnunen jokimatkan rantakuvaajaksi.
Kajakeissa meillä oli lisäksi vedenpitävät GoPro-kamerat vauhdikkaampaa materiaalia varten.
Hank vastaisi aikanaan musiikkipuolesta ja osallistuisi retkikuntaan. Hän ei kuitenkaan ennen ollut melonut kajakinmittaakaan, joten Kaseva lupasi organisoida porukan muutaman tunnin allastreeniin Nummelan uimahallille. Kysymysmerkiksi nousi myös akkujen lataus matkan varrella.
Kasevalla oli tähänkin ässä hihassaan. Ongelma ratkesi aggrikaatilla. Henkka hoitaisi musiikkipuolen kunhan niin pitkälle aikanaan päästäisiin.
























Maaliskuu koitti ja suuntasimme Kasevan kanssa Nummelan uimahallille sovittuihin Hiidenveden Purjehtijoiden kajakkiharjoituksiin. Edessä oli intensiivinen kaksituntinen, jonka aikana olisi opeteltava ns. eskimokäännös. Tämä oli mielestäni tärkeä oppi, sillä toukokuussa kun jokimatka koittaisi olisi veden lämpötila perin alhainen ja kajakin kaatuessa olisi kaikkien kannalta parasta päästä rantaan omin avuin ja mahdollisimman ripeästi. Tietenkään rokkitähtemme Hank ei päässyt mukaan, vaikka juuri häntä silmälläpitäen olin harjoituksia ehdottanut. Itselläni oli kokemusta vain muutamasta keikasta Helsingin ympäristössä, mutta muusikkomme oli asian suhteen aivan noviisi.
Täällä kuitenkin nyt oltiin, Sievisen henkeä kantavassa hallissa, jonka altaassa pyöri kokeneita melojia Hiidenveden Purjehtijoista. Vastoin heidän odotuksiaan opin kuin opinkin niin sanotun melattoman eskimon, eli ruman eskimon tekniikan perin nopeasti. Rumassa eskimossa käännetään kajakki ilman melaa, pelkkää käsitekniikkaa käyttäen. Kaseva hallitsi käännöksen myös tunnin jälkeen.

Saunassa tehdään suomalaisen tavan mukaan aina hyviä diilejä eikä tämä kerta tehnyt poikkeusta.
Saimme houkuteltua jokimatkalle mukaan oman melontaekspertin Hiidenveden Purjehtijoiden riveistä. Pekka Pitkästä ei tarvinnut kauaa kysellä mukaan, kun homma olikin jo sovittu.
Orastava poskiontelon tulehduksenikin lähti perin hyvin röörien puhdistauduttua kloorivedellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti